Lån til reise

Arbeid

Det er ikke så lett å få penger helt uten videre. De fleste av oss trenger å jobbe for å få penger. Jobb er et konsept hvor du som person bytter din tid og dine egenskaper mot penger. Arbeidsgiveren er personen eller selskapet som gir deg jobben. Arbeidsgivere gir altså mennesker jobb. Arbeidstakere er personer eller selskaper som tar i mot en jobb. Arbeid er noe vi tar fordi vi må ha en måte å tjene penger på. Du kan selvfølgelig ikke jobbe. Kanskje du har noen snille foreldre eller andre personer som liker å gi deg penger. Da slipper du å jobbe.

I noen land er det slik at hvis din far har vært en veldig høyt ansett person, og har gått over på pensjon beholder personen pensjonen til personen dør. Når personen dør beholder barna pensjonen. På denne måten har man en verdioverføring til noen som aldri har jobbet for å fortjene denne overføringen. Dette kan ses på som veldig urettferdig.

Inntekt

Jobb er måten vi tjener penger. Med disse pengene vi tjener på å jobbe kan vi kjøpe oss forskjellige ting. Det er jobben som ofte kontrollerer hvor mye penger vi får. Jobber du som advokat i et stort firma tjener du kanskje flere millioner kroner per år. Jobber du som lærer på en skole tjener du kanskje bare noen hundre tusen per år. Det er altså store forskjeller mellom hvor mye noen tjener og hvor mye andre tjener. Denne forskjellen i inntekt har mye å si for hvor mye du som person kan kjøpe deg. Jo mer man tjener jo mer kan du kjøpe. Nå er det ikke nødvendigvis mengden av ting vi kjøper som gjør oss lykkelige.

Med god inntekt vil du også kunne søke billig forbrukslån hos låneagenter som Loans.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *