De fleste banker og finansinstitusjoner i Norge tilbyr nå forbrukslån. Norge har et marked av tilbydere som er nokså like. Det er ikke de store forskjellene på bankene, men det er mange aktører som vil på banen i dette ganske lukrative feltet. Tilbyderne får veldig god avkastning på lånene og krever vanligvis 16-24% rente på utlånte beløp. Dette er ganske mye bedre avkastning enn 8-10% avkastning i året man kan få på mer generelle boliginvesteringer i Norge. Det er gode tider for Norske banker da renten er veldig lav, som gjør at bankene kan låne penger veldig billig, for deretter å låne de ut som forbrukslån ganske dyrt.

Bank Norwegian er en av de store og kjente bankene for forbrukslån i Norge. De krever høy rente, men vinner vanligvis kåringene for beste tilbyder fordi de har veldige lave etableringsgebyr og kundene opplever god brukeropplevelse. Det er veldig lett å søke på forbrukslån hos denne banken, og det er samtidig veldig lett å få forbrukslån hos Bank Norwegian. Ønsker man en normal rente er dette mye vanskeligere. Jo bedre økonomi og jo mindre lån man har, jo bedre rente får man fra Bank Norwegian. Når det er sagt gir denne banken 6,99% som sin laveste rente.

Santander Consumer Bank er en annen tilbyder av forbrukslån i Norge. Banken er en stor bank på forbrukslån og er kjent for gode rutiner og god service for søkerne. Den største fordelen med denne banken er at den ikke tar noe etableringsgebyr for lånebeløp under 70.000 kr. Det er jo ganske kjekt for de som ønsker mindre beløp for å dekke opp kredittkort gjeld eller annen type gjeld. Minimumsrenten tilsvarer det samme som Bank Norwegian. Den store forskjellen mellom Bank Norwegian og Santander er at Bank Norwegian gir maksimum 600.000 kroner i låns, mens Santander gir maksimum 350.000 kroner.

Opp Finans er en ny tilbyder av forbrukslån på markedet. De har ikke vært på markedet like lenge som andre tilbydere, men tilbyr likevel ganske gode vilkår. Selskapet har lignende gode søkesider. Man får svar raskt. Banken gir maksimum 500.000 kroner i lån med en minimumsrente på 7,5%. Dette er ikke like lavt som for eksempel Bank Norwegian, men Opp Finans er kjent for å være litt bedre med å gi sine kunder en rente som er litt mer spiselig enn for eksempel 18-20% som Bank Norwegian fort kan komme på å gi.

Instabank er en ny utfordrer på markedet. De har fleksible tilbakebetalingsordninger og gir mest for personer som ønsker litt mer tilpasset lånesituasjon. Banken har en minimumrente på 7,99% og kan låne ut så mye som 500.000. Det kan fort hjelpe på folk som trenger en justering av privatøkonomien. Den beste banken er Bank2 når det kommer til god rente. Problemet med Bank2 er at de tar sikkerhet i bolig for å gi forbrukslån. Det de med andre ord gjør er ikke å gi et rent forbrukslån men heller et lån med sikkerhet for deretter å gi en liten del som forbrukslån uten sikkerhet. Bankens risiko for det usikrede lånet er bakt inn i hele lånet.

Sammenlign det billigste forbrukslånet hos Kapitalkassen.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *