Spar strøm i vinter!

Det begynner å gå mot kaldere tider. Dette merker vi på innendørsklimaet, på varmeforbruket og energikostnadene. Som huseier, hvor mye kan du påvirke dette? En stor del. Ikke minst gjennom å erstatte en ineffektiv varmekilde. Det finnes en rekke billige og enkle råd som sparer energi og penger.  

Smart oppvarming fører til et energieffektivt hjem

En stor del av strømforbruket i et hus går til oppvarming. Stor del av strømforbruket i et hus går til oppvarming. Det er mulig å spare mye penger med de rikitge tiltakene. Varmer du opp huset ditt ved hjelp av elektrisitet (ca 60 prosent av strømforbruket beregnes å gå til oppvarming hvis det er tilfellet, ifølge Energirådgivaren i Sverige) kan du spare effektivt ved å installere en varmepumpe. Her er noen eksempler du som huseier kan gjøre for å senke oppvarmingskostnadene:

  • Innetemperaturen kan reduseres for å unngå å ha det unødvendig varmt. Visst du setter ned temperaturen med 1 grad senker du strømforbruket med ca 5%.
  • Behovstilpass oppvarmingen.  Panasonics sine varmepumper er slik at den automatisk senker temperaturen om natten, og du kan bruke mobilen din for å fjernsyre ved behov. Som for ekspempel når ingen er hjemme
  • Er du bortreist kan du senke innetemperaturen med 15 grader. En elektriker trondheim kan hjelpe deg med disse innstillingene.  
  • De fleste varmepumper regulerer inneklimaet basert på ytre faktorer. Panasonics Econavi tilpasser funksjonene (varme, kjøle) etter forholdene i rommet. Det gjør at du minsker unødig bruk av strøm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *